Ondernemen, esthetische behandelingen, mijn normen en waarden. Ik neem je mee in mijn wereld.

Geschreven in samenwerking met Elise van Brunnersum van Niks Studio

Samen met Elise van Brunnersum, van Niks Studio, ging ik op zoek naar wat mij gebracht heeft waar ik nu ben. Ik nam Elise mee in mijn start binnen de beautybranche. We kennen elkaar al vanaf de middelbare school. Twee vrouwen op weg naar de top. Dé aangewezen persoon om mij aan de tand te voelen. Dit is het verhaal dat ik haar vertelde en zij schreef het tot dit inspirerende stuk: Alex Hendriks, route naar succes.

Benieuwd? Lees snel verder.

“Mijn doel is om terug te geven wat er verloren is gegaan”

Ik ken jou natuurlijk vanaf onze puberstreken tot aan de succesvolle ondernemer die je nu bent. Jouw ondernemersverhaal heeft mij altijd geïnspireerd. Tell me all about you!

Ik ben Alex, 29 en ik ben een steenbok, fulltime ondernemer en eigenaresse van Alex Beautystudio, mijn tweede thuis. Ik kom uit een gezin met één zus en mijn ouders. In mijn jeugd verhuisde wij van Dommelen naar Bergeijk. Mijn vader werkte fulltime en mijn moeder was eigenlijk altijd thuis voor mijn zus en ik. In 2006 zijn mijn ouders een eigen bedrijf gestart. Beide gingen ze fulltime aan de slag in het nieuwe bedrijf. Opgegroeid in een ondernemersgezin dus.

 

Waren het je ouders die je inspireerde te ondernemen?

Het was niet zozeer het bedrijf van mijn ouders dat mij dreef om te gaan ondernemen. Eigenlijk niet per se specifiek iemand wie mij inspireerde. Ik denk dat ik op een bepaald punt vooral besefte hoeveel mensen het gevoel hebben vast te zitten in het systeem en geen vrijheid ervaren binnen hun werk. Ik zag zoveel mensen die enkel leven voor het weekend, dat wilde ik absoluut niet. Ik heb altijd mijn eigen keuzes willen maken, ondanks de mogelijke gevolgen. Voldoening uit werk, een eigen visie hanteren en creativiteit de vrije loop laten was voor mij een must. Ik wilde echt niet klein gehouden worden of binnen bepaalde grenzen moeten creëren. De steun om stappen te zetten en nooit op te geven heb ik altijd mogen ontvangen van mijn ouders.  

“Eerlijk, ik heb in die jaren toch wel wat nachten wakker gelegen.”

Steun geeft meer stabiliteit en durf. Kun je mij meenemen in jouw highs en lows binnen het starten en runnen van je kliniek?

In het begin stond ik niet zo stil bij wat ondernemen nu precies inhield. Je doet gewoon je ding en ik vond het vooral belangrijk dat ik goed was in wat ik deed. Ik zette het bedrijf op terwijl ik bij mijn ouders woonde, had weinig kosten en toentertijd hoefde ik niet echt met cijfers bezig te zijn. Een fijne springplank om het vak te leren. Toen ik zelf privé en professioneel ging huren, veranderde dit. Eerlijk, ik heb in die jaren toch wel wat nachten wakker gelegen. Je bent van niets zeker en het voelde alsof ik amper controle had over mijn professionele stabiliteit voor de jaren erna.

 

Wat maakte het voor jou dan toch een succes?

Het moment dat ik besefte dat je bijna overal controle over hebt en dat je met een positieve mindset en goede inzet alles voor elkaar kan krijgen. Ik zette die knop om. Mijn werk loslaten wanneer ik vrij ben zal ik altijd lastig blijven vinden. Ik denk zelfs dat het pas sinds twee jaar nu écht beter gaat. Het moest ook wel, dat loslaten, mijn hoofd zat altijd vol met werk gerelateerde zaken.

 

Al heel wat jaren is Alex Beautystudio een fenomeen. Je hebt een trouwe clientelle, maar zelfs ook BN’ers over de vloer. Wat bracht jou tot dit punt?

Al zeven jaar zit de kliniek op de locatie in Eersel. Het begon allemaal als nagelstylist toen ik 15/ 16 was boven op een kamertje bij mijn ouders. Ik schreef me in bij de KVK toen ik 17 was, begon een fulltime opleiding allround schoonheidsspecialiste niveau vier en werkte in de weekenden bij een drogisterij. Al snel ging ik naar vier avonden nagelstyling, werken in het weekend, schoonheidsbehandelingen en één avond avondstudie volgen, naast mijn fulltime opleiding.

 

Stilzitten is nooit jouw ding geweest. Wat kwam hierna op je pad?

Ik heb wat jaren bij mijn ouders in een ruimte beneden kunnen behandelen en kon zo mijn opleiding ernaast ook afronden. In de laatste twee jaar van mijn opleiding liep ik stage bij een permanente make-up studio. Ik wist het meteen: ‘Dit is mijn ding!’ Lange behandelingen waarbij ik fijne diepgaande gesprekken kon voeren. Je hebt direct resultaat en ik voelde gewoon dat ik echt wat voor mijn cliënten kon betekenen.

 

“Het voelt echt als hét juiste moment.”

Je biedt ook fillers aan en botox, wat heb je hiervoor in huis moeten halen?

Ik ben eigenlijk uit veel basisbehandelingen gegroeid en koos voor behandelingen die mij de meeste voldoening boden, zoals in eerste instantie PMU. Hier ben ik mijzelf enorm veel in gaan ontwikkelen om de hoogste kwaliteit te kunnen bieden. Vrij vlug hierna pakte ik een nieuw leertraject aan en volgde ik een opleiding medische basiskennis in combinatie met Meso filler behandelingen. De resultaten waren fantastisch en in 2019 kwam er vooral een focus op niet invasieve cosmetische behandelingen met een langdurig en snel resultaat. Hier kwam de botox ook dan ook in beeld.

 

Je biedt Meso fillers, maar ook botox en fillers aan, hiervoor heb je twee behandelend artsen die binnen jouw kliniek werken. Hoe is die stap naar cosmetische esthetiek ontstaan?

Het was in 2016 dat ik het pand in Eersel betrok. Na een aantal jaar binnen mijn eigen bekende discipline te werken kwam ik in contact met cosmetische esthetiek. Ongeveer vijf jaar geleden ontstond mijn fascinatie. Ik ben toen zelf voor de eerste keer behandeld met botox en stond versteld van het resultaat van een minuscuul prikje. Een wereld ging voor mij open, het was fantastisch dat er medisch en cosmetisch zo veel mogelijk was met botox en fillers. Ik voelde mijn zelfvertrouwen hierdoor groeien, maar vooral mijn hoofdpijn nam enorm af. Kort daarna ontstond mijn samenwerking met Dr. Homa. Nu ben ik in Eersel uitgegroeid. Ik weet gewoon dat er nog veel meer te behalen is. Daarom ben ik weer aan een nieuwe uitdaging begonnen.

 

“Ik vind het belangrijk dat mensen zich goed voelen, met of zonder injectables of PMU”

 

Dat heb ik gehoord! Je bent namelijk met iets enorm spannends bezig! Kun je misschien wat vertellen over deze nieuwe uitdaging?

Absoluut. De laatste twee jaar was ik vooral toe aan meer rust. Privé was er veel veranderd. De afgelopen tijd sprak ik weer vaker met mensen die me al langer kennen, waaronder jij en Dr. Homa, over doelen die ik vroeger had. Ik heb altijd grote doelen gehad, maar had deze stiekem weggestopt want deze doelen waren groot en eng. Jullie hebben me hieraan herinnert. Toevallig kwam ik afgelopen week een document tegen wat ik in 2020 heb gemaakt. Hierin had ik alles uitgewerkt. Zo ook wat mijn grotere doel was voor de toekomst, zakelijk gezien. Dit was de aankoop van een eigen pand. Het is eindelijk zo ver! Het maakt me eigenlijk best emotioneel en voel ik me zo dankbaar en trots dat ik deze mogelijkheid heb gekregen en gecreëerd. Het voelt echt als hét juiste moment.

 

Ik ken je natuurlijk al wat langer en stiekem wist ik dat rust nooit in jouw botten zat. Ik heb het geluk al heel wat jaren jouw groei te mogen volgen en nu ook de stap naar Aura Clinic. Hoe is deze naam tot je gekomen?

Waar ik de afgelopen jaren veel over na heb gedacht zijn eigenlijk mijn eigen normen en waarden in combinatie met botox, fillers en permanent make-up. Ik vind het belangrijk dat mensen zich goed voelen, met of zonder injectables of PMU. Het laatste wat ik wil is mensen het gevoel geven dat ze van zichzelf niet mooi genoeg zijn zonder een esthetische behandeling. Je Aura is je energieveld. Als je je goed voelt dan straal je dit uit. Voor sommige mensen kan een bepaalde behandeling positief bijdragen aan hun gemoedstoestand en hun zelfvertrouwen. Mijn doel is ook niet om iets te creëren wat er niet was. Mijn doel is om terug te geven wat er verloren is gegaan.

 

“Houd je hart open, ben warm en toegankelijk, connect. Mensen voelen dat.”

 

Dit is een prachtig doel. Hier zullen veel mensen zich gehoord door voelen. Je tijd is nu extra kostbaar, waar ga je je de komende periode op focussen tot de opening van Aura Clinic?

De komende tijd is extreem druk en stressvol. Heel mooi om straks op terug te gaan kijken, maar voor nu ligt de nadruk op bekendheid creëren voor de nieuwe locatie, een flinke verbouwing doorlopen en vooral de service nog verder verbeteren in de kliniek. 

 

De verbouwing zal natuurlijk veel tijd innemen, wat wordt de uitstraling van Aura Clinic?

De service en uitstraling zal naar een hoger en luxer segment getild worden. De basis van ons concept blijft hetzelfde, de uitvoering wordt warmer en tegelijkertijd professioneler. Tevredenheid, coulance, transparantie en persoonlijk individuele begeleiding staan nog altijd voorop. Een warm bad bij binnenkomst. In de nabije toekomst gaat de wens uit naar een uitbreiding met huidtherapeuten, waardoor de focus op huidverbetering in de kern nog belangrijker wordt binnen Aura Clinic.

 

Geen kleine stap dus, een doel met subdoelen kunnen we wel stellen. Je hebt behoorlijk wat volgers die jouw groei ook inspirerend vinden. Heb je nog een aantal tips voor de ondernemende vrouwen of powervrouwen onder hen?

Zeker geen kleine stap. Je moet weloverwogen risico’s blijven nemen en niet stilstaan. Laat emoties niet je ratio beïnvloeden en kijk altijd naar feiten. Verder is het enorm belangrijk om je financiële situatie in kaart te brengen samen met je missie en doelen voor de lange en korte termijn. Laat je vrouwelijke energie stromen. Houd je hart open, ben warm en toegankelijk, connect. Mensen voelen dat.

 

Ik denk dat het een prachtige afsluiter is van jouw ‘route naar succes’. Tipje van de sluier: wanneer opent Aura Clinic?

Dankjewel! Het doel is om rond september/oktober Aura Clinic in Lommel te mogen openen. 

Share by: